Glacier Kayak -Folgefonni Breførarlag

Aug
04

Ei unik kajakkoppleving! Folgefonni Breførarlag tar deg med på padletur inn til brefronten i Møsevatnet. Den eksklusive turen er på smaragdgrønt vatn i eit fantastisk islandskap.

Booking
rose
Kontaktinformasjon
Adresse
Telefon
Mail
Nettside

Om

Du kan bli med Folgefonni Breførarlag på kajakktur inn til brefronten i Møsevatnet, dette er ei unik padleoppleving! Denne turen vert arrangert dersom det er to eller fleire deltakarar (eller ved betaling for minimum to personar). Maks. kapasitet er 8 personar. Den eksklusive turen inn til Møsevasssbreen er ca. 3 km lang, og undervegs padlar du langs land på smaragdgrønt brevatn. Lunsjpausen er på ei strand ved breen, med fantastisk utsyn over islandskapet. Møsevassbreen er ein ung brearm av Folgefonna. Breen er ca. 5000 år gamal, men for 1500 år sidan var det ikkje is i Blådalen der Møsevassbreen er i dag, guiden fortel deg meir om det fasinerande området. Etter lunsj padlar du tilbake til startpunktet.

Den totale padleturen er ca. 5-6 km lang. Den guida turen startar i endar i Rosendal, og samla varigheit inkludert reisetid til og frå Møsevatnet er ca. 6-7 t.

Nedre aldersgrense er 15 år, og turen passar for deg som er i generelt god form. Dette tilbodet kan kombinerast med hurtigbåten som går mellom Bergen og Rosendal.

Det er anbefalt å ta med ullundertøy, solbriller og solkrem. Du kan fort bli våt, så ta med handkle og ekstra skifte. Inkludert i prisen er kajakkutstyr med tørrdrakt og vasstette sko. Ved bestilling må du gi beskjed om du vil ta med eigen lunsj, eller om dette skal ordnas av Folgefonni Breførarlag.

Kart