Ravenheart Hardanger - i fotspora til vikingane

Har du en viking i magen og er interessert i å lære mer om dagliglivet til vikingene i vakre Hardanger? Ønsker du mer kunnskap om autentisk mat, klær og håndverk fra denne tidsepoken? Ravenhart Hardanger gir deg mulig...

rose
Kontaktinformasjon
Adresse
Telefon
Mail
Some

Om

Har du en viking i magen og er interessert i å lære mer om dagliglivet til vikingene i vakre Hardanger? Ønsker du mer kunnskap om autentisk mat, klær og håndverk fra denne tidsepoken? Ravenhart Hardanger gir deg muligheten til å lære mer om dagliglivettil vikingene gjennom bruk av sansene dine.

Du kan se historiske kopier og bilder av funn, smake på vikingsuppe, være med å lage vikingbrød, lytte til vikingmusikk fremført på instrumenter fra fortidlig jernalder og vikingtid. Lukte på forskjellige urter som ble brukt i maten. Kjenne på stoffene de brukte for å lage sine klær. Se forskjellige teknikker og håndarbeids metoder. Lag din egen vikingmynt, eller bli med oss på en guidet fottur til Hæreid, jernalderens gravplass, som er den største gravplassen i Vest Norge, med 350 tidlig Jernalder og Viking graver.

“I fotsporene etter vikingene i Hardanger” vil finne sted i en tradisjonell bygning kalt “Grindaløo” på “Tunet på Haugen” - Eidfjord. Denne har plass til grupper på opptil 35 personer. 

Kart